3 Haziran 2008 Salı

KÜÇÜK SİNEMACILARDAN BÜYÜK FİLMLER YARIŞMASI 2008


Bir önceki yazımda bahsettiğim (-şu katılıp katılmayacağım belli olmayan kısa film yarışması-)kısa film yarışmasından biraz bahsetmek istiyorum.Arkadaşın teki de istemiş zaten bu da bir vesile oldu...Evet IICFF(International Istanbul Film Festival-Uluslararası İstanbul Film Festivali-)'nin düzenlediği bir yarışma.Yarışmaya;11-15 yaş arası gençler katılabiliyor...Resmi sitedeki açıklama ise şöyle;

''Biz kimiz?
Uluslararası İstanbul Çocuk Film Festivali (IICFF), dünyanın her tarafından gelen filmlerin her yıl İstanbul'da gösterildiği uluslararası bir organizasyondur. Yarışmayı bu yıl dördüncü kez düzenliyoruz. Geçen yıl, Küçük Sinemacılardan Büyük Filmler Yarışması'na katılan ve 6-15 yaş arası Küçük Sinemacılar'ın çektiği, ödüle değer bulunan 12 film de festival kapsamında gösterilmiştir.

Neyi arıyoruz?

6-15 yaş arası kendi filmini çeken ve Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali 2008'de filminin gösterilme şansına sahip olmak isteyen yönetmenleri arıyoruz.


Biz ne yaparız?

Çocuklar için yapılan filmleri gösteririz. Her türlü yapımı kabul ediyoruz; çizgi film, aksiyon, komik filmleri, hüzünlü filmleri, sanatsal filmleri ve dizi filmleri. Sizin gönderdiğiniz filmleri, film yapımcıları, oyuncular, yönetmenler, yazarlar, psikologlar, senaryo yazarları, televizyon programcıları ve eğitimcilerden oluşan seçim komitesi değerlendirmeye alır.


Siz ne yaparsınız?

Sinemada gösterime gireceğini düşündüğünüz filminizi bize gönderin. Filminiz jüri tarafından seçildiği takdirde, diğer Küçük Sinemacıların ve profesyonel sinemacıların yaptığı filmler ile birlikte gerçek sinemada yüzlerce çocuğa gösterilsin.


Eğer katılmak isteyen buyursun kazanacakları ise şöyle;

Ne kazanabilirsin?

Seçilen filmler Küçük Sinemacılardan Büyük Filmler Yarışma Ödülleri için yarışacak. Ödüller her zaman heyecanlı gerçekleşen Uluslararası İstanbul Çocuk Film Festivali (IICFF) Açılış Galası ve Ödül Töreninde duyurulur. Oscar ödülleri gibidir fakat sadece Küçük Sinemacılar içindir. Kazananlar evlerine plaket ile dönerler ve katılan herkese sertifika verilir. Birinci olursanız Dijital Kamera, İkinci olursanız Dijital Fotoğraf makinesi eğer üçüncü olursanız DVD Player kazanabilirsiniz.

Resmi web sitesi


İşte böyle umarım yararlı bir yazı olmuştur...


İyi günler....

4 yorum:

Adsız dedi ki...

BİLGİLER İÇİN TEŞEKÜR EDERİM YARARLI OLUCAK..

Adsız dedi ki...

Sen kısa film çekeceğim diyordun ya işte o gün TRT de "1dk 1 dünya"(dı sanırım adı)adında bir program gördüm.Sen senaryoyu yazıyorsun,oyuncu yönetmen kameraman belirleniyor.TRT den de bir kişi gelip sana yardım ediyor.Kamerayı nasıl ve hangi açıdan tutman gerektiği,nasıl oynaman gerektiği gibi vs... İlgilenenlere ve haberi olmayanlara duyurulur...:)

Yunus Emre ZIMBA dedi ki...

sağol biricik kuzenlerimden biri gerçekten benim haberim yoktu...şu an kafamda şimşekler çakıyor..kendi içimde beyin fırtınaları yaşıyorum...birşeyler çıkacak gibi...tekrar teşekkür ederim...öpüyorum...:):):):)

Adsız dedi ki...

BİLGİLENDİRMENİZ İÇİN TEŞEKÜR EDERİMM..

Powered By Blogger